Първоначално публикувано от oem
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с оборотите
Collapse
X
-
ALFA 145 1.4 TS JUNIOR
-
Адаптират нулевата позиция на дросела. Демек когато дросела е напълно затвоен трябва да е нула градуса. Ако компютъра е приел 0-лата в друга позиция и след чистенето тя вече не е там.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Има опция в софтуера за алфа да се занули клапата или да се кажа на компа на колата че положението в което се намира в момента клапата е 0 градуса защото преди да почистиш примерно клапата е седяла отворена на 7-8 градуса защото отдолу е имала нагар и с течение на времето компа е запомнил това положение за 0 градуса и сега изведнъж като отчете примерно -7 градуса и се шашка и за това започва да държи високи обороти в Alfadiag примерно има опция Actuators и там се пробват доста работи прави им се тест дали работят (климатик перки лампи помпи дюзи и т.н. ) на края има опция reset idle speed actuator и има и друга опция да се ресетне ЕКУ-то (т.е. да се изтрият адаптивните настройки на компа и той да си ги прави на ново това се прави обикновенно при смяна на дебитомер сонда и разни такива) и като му дам да занули дросела причатква и изписва да се загаси колата да се даде на контакт за 90 секунди и после е готова. Това трябва да се направи и при теб.Ако не си пробвал пробвай с даването на кон такт и задържането за няколко минути без да се пипат педалите бях ти описал по горе.
А и не само при алфите има доста коли на които се прави зануляване на ТПС-са след определени ремонти.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Трябва да се добави че и качеството на бензина е от значение, аз имах подобни проблеми, които изчезнаха като сипах една две добавки за прочистване на дюзи и прочее, и карам само със 100 октана на ШелLast edited by fred; d.m.y г., 22:55.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от stiliyan66 Покажи съобщениемерси новачев и оем.кеф е да си има6 работа с интелигентни хора!Рядко се срещат напоследък. Това с 90-те сек. го правих няколко пъти,преди и след смяната на дебитомера ама без успех.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от stiliyan66 Покажи съобщениеЗдрасти Алфи, днес на6ият диагностик я закачи, нулира, адаптира и вси4ко е ОК.Вече не клати оборотите и ги държи 1100 по инерция и 850-900 на място. Най-после!!!156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Пиша в тази тема не защото очаквам да ми се реши проблема, а за да разбера къде в Пловдив има свестен сервиз. Преди седмица, се появи проблема с оборотите- студена, топла оборотите варират между 2000 и 0, даже няколко пъти изгасна. Отидох в сервиза в "Аптечно" и там след дълго чудене и тестване ми казаха, че ламбда сондата регистрирала грешки (колата е с ГИ БиГас) оборотите играят и на газ и на бензин. Не била напълно свършила, но реагирала бавно. Смених сондата с оригинална Бош за скромната сума от 230 лева. В първият момент добре, но след това отново започнаха номерата с оборотите само, че този път не падаха до 0,а само се вдигаха или задържат на оборотите с които е била на скорост. Когато е в движение няма проблем, но пусна ли педала на газта сама си върви и държи оборотите високи. За съжаление в сервиза не ми дават гаранция че, ако сменят МПХ проблема ще изчезне. Оригиналното МПХ струва 250 лева и не ми се дават просто за проба. Колата почти винаги държи 1100 оборота на празен ход.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
ТПС, МПХ както го наричате на 156-цата е много здраво копеле. Аз смених моя точно заради тези обороти и пак същата работа играят ли играят.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТПС, МПХ както го наричате на 156-цата е много здраво копеле. Аз смених моя точно заради тези обороти и пак същата работа играят ли играят.
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеНики, твоята кола е частен случай, казус.
Играенето на обороти на празен ход или при спиране. Е проблем нейде другаде. При мен съм виждал колата как като спирам оборотите застават на 1200 и чак като спра се псукат до 900. И това го виждам и сега, но не винаги. веднъж спирам нормално, друг път падат до 800, качват се до 1100 и тогава се нормализират.
За обротите иначе много важна роля има клапанчето на байпаса след росела. Както и самия дросел. Като е затворен не трябва да има процепи за въздух. Затворен обаче когато ТПС-а е демонтиран. Моята клапа е изядена. И на където и да я завъртя както и да ня настроя все зее от едната страна. ТПС-а си работи. Нямам пропуск на въздух от никъде. Знаеш Дебитомер-нов, кабели и свещи нови, всички сензори без фазовите и ударния сменени.
Общо взето по моята кола несменените части са следните: датчик за обороти на двг, датчик на разпределителния вал, детонационен датчик. Всичко друго е подменено и работи без грешка. И играят обороти при спиране. По инерция не играят. Само когато спирам.Last edited by oem; d.m.y г., 01:30.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment